Zo handig is de aankoopmakelaar

In RTLZ ging het laatst over de aankoopmakelaar. Vereniging Eigen Huis adviseerde starters om een aankoopmakelaar in de arm te nemen bij het vinden van een passende woning. De aankoopmakelaar heeft accurate kennis van de lokale of regionale woningmarkt waarin hij opereert en kan mensen al informeren over huizen die in de verkoop gaan voor ze op Funda worden aangeboden.

Dat is echter niet de enige reden waarom het handig is beroep te doen op een aankoopmakelaar vindt onze collega Frank Huibers (NVM makelaar): “Een aankoopmakelaar is echt veel meer dan een tipgever. In de rol van aankoopmakelaar help ik jou, als koper, vervolgens ook nog eens bij het maken van de juiste afwegingen vóór je echt gaat bieden. Als aankoopmakelaar kan ik voorzien in adviezen die een verkoopmakelaar lang niet altijd geeft. Ik ga mee naar de bezichtiging van een woning en aan de hand van mijn bevindingen adviseer ik vervolgens over zaken als de bouwkundige staat en de afwerking van het huis, maar ook over omgevingsfactoren die eventueel de toekomstige waarde kunnen beïnvloeden.”

Laat in ieder geval duidelijk zijn dat het voor starters niet eenvoudig is om een betaalbare koopwoning te vinden. De aankoopmakelaar ondersteunt bij het maken van weloverwogen keuzes.

Interesse? Dan is het misschien goed om te weten dat Tijmen Kroes één bezichtiging gratis en zonder verplichtingen aanbiedt! Lees hier meer over dit tijdelijke aanbod.

Nieuwsbrief