Zijn uw zonnepanelen verzekerd, en is dat nodig?

In het straatbeeld zien we steeds meer zonnepanelen, mensen worden zich steeds meer bewust van groene- duurzame energie. 

Verzekeraars zagen na inventarisatie in 2018 zeker 27 incidenten, waarvan de meeste oorzaak brand hadden. Oorzaak van deze branden is onvakkundige installaties.

Vraag is of deze schade worden vergoedt door uw verzekeraar. Enkele brandverzekeraars hebben zonnepanelen standaard al opgenomen in hun dekking, bij andere verzekeraars dient u dit specifiek door te geven.

Zonnepanelen vallen onder de verzekering van het woonhuis, indien koopwoning. Heeft u een huurwoning en u plaatst zelf zonnepanelen dan is het raadzaam om te kijken of u hiervoor bijvoorbeeld een huurdersbelangverzekering dient af te sluiten. In beide situaties is het van belang of de panelen dan zijn gemonteerd aan het dak of las staan.

Dus heeft u zonnepanelen dan is het raadzaam om contact met ons op te nemen en te kijken naar uw verzekeringspakket. Wij zullen dan de dekking controleren en uiteraard het verzekerd bedrag bijstellen met de waarde van de zonnepanelen.