Wij helpen u door de Corona-crisis

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft wereldwijd grote gevolgen. Het Kabinet heeft een verlenging van de maatregelen aangekondigd. De horeca zal in ieder geval tot 20 mei gesloten blijven en evenementen worden in ieder geval tot 1 september niet toegestaan. Wellicht dacht u eerst dat dit uw onderneming niet zou treffen, maar blijkt dit nu of wellicht in de komende maanden toch het geval. 

Het kabinet heeft een noodpakket aan bijzondere maatregelen voor ondernemers samengesteld. Zo kunnen bijvoorbeeld werkgevers met een verwacht omzetverlies van ten minste 20% bij het UWV een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen tot maximaal 90% van de loonsom. 

Voor zelfstandige ondernemers (zzp’ers en eenmanszaken) met financiële problemen is er een tijdelijke voorziening voor drie maanden. De voorziening bestaat uit een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. De uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. 

Daarnaast verleent de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aan alle ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen zijn gekomen of zullen komen.

Treft de coronacrisis uw onderneming en bent u benieuwd voor welke maatregelen uit het noodpakket u nog meer in aanmerking kan komen? De adviseurs van Tijmen Kroes staan u hierin graag bij zodat u zich op uw onderneming kunt blijven richten. Wij zoeken voor u uit voor welke regeling(en) u mogelijk in aanmerking komt en leveren hiervoor een stukje onderbouwing bij aan. Of u nu zzp’er bent of ondernemer met personeel wij helpen u graag. 

Het versoepelen van de maatregelen zal in stapjes gaan en wij verwachten dat de tijdelijke voorzieningen na de drie maanden worden voortgezet. Neem contact op met een van onze adviseurs via info@tijmenkroes.test, stel uw vraag waarbij u geholpen wilt worden en wij staan voor u klaar.