Verzekerd voor het coronavirus?

Na China is nu ook Europa in de ban van het coronavirus. Omdat er inmiddels besmettingen zijn geconstateerd in onder andere Italië en Duitsland, krijgen wij steeds meer vragen over wat te doen met geboekte of geplande reizen.

De kosten van het annuleren van je reeds geboekte reis of het eerder terugkomen van je reisbestemming met als reden de uitbraak van het coronavirus vallen over het algemeen niet onder de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht de reis zijn geboekt via een reisorganisatie, dan is het raadzaam contact met deze organisatie op te nemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

De annuleringsverzekering vergoedt met name de annuleringskosten die betrekking hebben op jouw persoonlijke (gezondheid) situatie; bijvoorbeeld jij of je familie uit de 1e en 2e graad (vader, moeder, opa, oma, broer, zus, zoon of dochter) wordt ziek of komt te overlijden. Vaak wordt er niet gekeken wat er gaande is in het land van bestemming. Behalve bij een negatief reisadvies. 

Benieuwd naar de exacte inhoud van je lopende reis- en annuleringsverzekering? Neem contact op met een van onze adviseurs om samen de condities van jouw verzekering te bekijken.

Op de sites van Ministerie van Buitenlandse zaken vind je steeds de meest actuele informatie over het reisadvies én het coronavirus:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden