Reisverzekering en Corona

Wat als je positief getest wordt kort voor vertrek?

Er is in principe dekking op de reisverzekering (annuleringsdekking) als de verzekerde vlak voor vertrek naar een code groen/geel gebied, positief test op corona. Een ernstige ziekte is namelijk een annuleringgrond. Vanzelfsprekend moet een positieve test wel worden aangetoond. Daarnaast mag er op het moment van boeken van de reis geen sprake zijn van een positieve test (in het kader van onzeker voorval).

Je positief wordt getest tijdens je verblijf en moet in quarantaine waardoor je je terugvlucht niet kan nemen?

Als je op reis gaat naar een land dat geel of groen is en vervolgens in verplichte quarantaine moet omdat hij/zij positief getest is op corona, dan is er dekking.

Je positief wordt getest tijdens verblijf  en komt daardoor in ziekenhuis terecht?

Stel je wordt dusdanig ziek door corona en wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan is er dekking mits je de dekking geneeskundige kosten op je polis hebt. Alle kosten die dan vallen buiten de zorgverzekering vallen, worden dan vergoed.

Wat als het land van verblijf verandert tijdens reis van geel naar oranje/rood?

Is de schade gerelateerd aan corona? Dan is je reisverzekering geldig tot het eerst mogelijke moment dat je redelijkerwijs naar huis kunt terugkeren. Blijf je langer op je vakantiebestemming terwijl je redelijkerwijs wel naar huis kunt terugkeren? Dan schiet je in ernstige mate tekort in je verplichting om schade te voorkomen. Je bent dan niet meer verzekerd voor schade die gerelateerd is aan corona. Je bent nog wel verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan corona als je de desbetreffende rubriek hebt gekozen, zoals medische kosten als gevolg van een beenbreuk of bagage die wordt gestolen. Uiteraard moet je wel de normale voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Hierbij geldt onder andere het volgende:

Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan zijn de kosten van een geneeskundige of tandheelkundige behandeling die je tijdens je reis plotseling moet ondergaan verzekerd als aanvulling op de vergoeding van je zorgverzekering. Let op: je zorgverzekering moet ook dekking bieden in het land waar je op reist bent. Er wordt uitsluitend een aanvullende vergoeding vanuit je reisverzekering gedaan.