Heb je hier al aan gedacht?

Als starter op de woningmarkt wordt er veel van je gevraagd. Als je koopt krijg je te maken met o.a. de makelaar, de hypotheekadviseur en de notaris.

Maar of je nu als koper of huurder je eerste woning gaat betrekken komen ook de verzekeringen om de hoek kijken. Tot voorheen was je wellicht nog verzekerd op polissen van je ouders of had je nog verzekering voor je studentenkamer. Als je gaat samenwonen zijn er misschien verzekeringen die samengevoegd kunnen worden.

En welke verzekeringen zijn er in de nieuwe situatie voor jou van toepassing; naast een woonhuis als koper is er natuurlijk de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Maar hoe zit het met de woningverbeteringen aan je huurwoning of koopappartement die je zelf hebt aangebracht. Zijn de zonnepanelen wel of niet verzekerd. Moet je een doorlopende reis- of rechtsbijstandsverzekering afsluiten en zo welke dekking en rubrieken.

Ook kan het zijn dat er nog oude uitvaart- en/of overlijdensrisicoverzekering is en zal deze moeten worden aangepast, of er is nog niets geregeld en is dit wel gewenst.

Kortom bij het betrekken van een woning komen nog al wat verzekeringsvragen op je pad.

Graag helpen we jou met het bewandelen van dit pad.